Finalisten van Zomerhit 2023 zijn bekend!


Ontdek de tien finalisten van Zomerhit 2023!

Het Zomerhit-avontuur begon begin juli met twintig genomineerden. De stemming om te bepalen welke tien artiesten doorgaan naar de langverwachte finale van aanstaande zaterdag is nu gesloten. Tot middernacht had jij de mogelijkheid om jouw favoriet te laten weten. Ondertussen zijn alle stemmen geteld en presenteren wij hier de tien finalisten, in alfabetische volgorde:

  • Aaron Blommaert - "Zonde"
  • Bart Kaëll - "Wat is jouw geheim?"
  • Berre - "Kissing Strangers"
  • Camille - "Rihanna"
  • Gustaph - "Because of You"
  • Maksim - "Onder invloed"
  • Metejoor - "Laat ons een bloem"
  • Niels Destadsbader & Kenny B - "Liefs voor later"
  • Pommelien Thijs - "Erop of eronder"
  • The Starlings & Ozark Henry - "Under Your Spell"
bron: VRT
bron: VRT

Mis geen enkel optreden!

Wil je de optredens van de artiesten tijdens de eerste vijf Zomerhit-shows nog eens bekijken? Bezoek dan VRT MAX, waar je al het aanbod vindt, inclusief de Zomerhit confessions en video's ter ere van het vijftigjarig jubileum van Zomerhit.

Jij bepaalt de winnaar!

Vanaf nu kun je stemmen voor de finale van Zomerhit 2023 op Radio2. Gisteren middag belde presentator Benjamien Schollaert met de gelukkigen die door het publiek gekozen zijn als een van de laatste tien finalisten. Voor een artiest is het scoren van dé Zomerhit een enorme waardering, aangezien het publiek de uiteindelijke winnaar bepaalt. De finalisten zijn dan ook ontzettend enthousiast over deze mooie erkenning.

Bij Zomerhit is het publiek de enige die de winnaar bepaalt. Je kunt stemmen via de VRT MAX-app. Kies je drie favorieten uit de tien finalisten en breng één stem uit. Let op: als je meerdere keren stemt, telt alleen je laatste inzending.

De tweede stemmingsronde loopt tot het einde van de finale op zaterdag 19 augustus. Dan zullen we eindelijk de winnaar van Zomerhit 2023 kennen. De stemtellers blijven gedurende de zes weken stemperiode doorlopen. Iedere week kon je één keer stemmen op jouw drie favorieten. Alle stemmen worden uiteindelijk bij elkaar opgeteld.

Mis de spannende finale niet!

De finale van Zomerhit 2023, gepresenteerd door Siska Schoeters en Niels Destadsbader, wordt live uitgezonden op zaterdag 19 augustus om 20.50 uur op VRT 1 en VRT MAX. Daarnaast kun je de hele finale integraal beluisteren op Radio2. Zorg dat je erbij bent om te ontdekken wie de grote winnaar zal zijn van Zomerhit 2023!


Meest Recente Posts

STAGEPLAN UPDATES

Stay UP-TO-DATE

Ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws uit de Vlaamse Showbizz. Stay UP-TO-DATE!

Bekijk de vorige updates

NIEUWS & EVENTS

In de kijker