Lotte De Clerck en Francisco Schuster worden koppel in Vlaamse versie van musicalfenomeen 'Hairspray'!


Van 15 maart 2024 tot 14 april 2024 presenteert Deep Bridge in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt de eerste, professionele Vlaamse versie van de Broadwaymusical ‘Hairspray’.

'Hairspray' is een generatie-overschrijdend fenomeen in de film- en musicalwereld omdat het ondanks de heerlijke muziek, dans en dikke fun, ook nu nog brandend  actuele thema's als racisme en bodyshaming niet uit de weg gaat. 

Om deze felgesmaakte mix van feelgood en maatschappijkritiek op de planken te brengen, heb je natuurlijk een getalenteerde en veelzijdige cast nodig.

De eerste twee namen voor de hoofdcast die regisseur Stany Crets uit zijn hoge hoed tovert, passen alvast helemaal in dat profiel...

Lotte De Clerck en Francisco Schuster als verliefd stel Penny en Seaweed.De 23-jarige actrice en zangeres Lotte De Clerck, bij het grote publiek vooral bekend door haar rol als Emma Wolfs in de populaire Ketnet-serie #LikeMe, zal in deze Vlaamse musicalversie van 'Hairspray' in de huid kruipen van Penny Pingleton.

Penny is de beste vriendin van hoofdpersonage Tracy Turnblad en wordt, ondanks haar racistische en streng christelijke moeder, verliefd op de gekleurde jongen Seaweed. 

Lotte was 5 jaar geleden al te zien in de allereerste Deep Bridge-productie ‘Ridders van de Ronde Keukentafel’ en komt nu langs de grote poort weer binnen met deze hoofdrol in 'Hairspray'.

In de rol van Seaweed geen onbekende voor Lotte, want het is acteur, zanger, danser en  #LikeMe-collega Francisco Schuster (21) die deze rol wist te bemachtigen. Seaweed is een zeer getalenteerde danser in de The Corny Collins Show, maar wordt alleen toegelaten op ‘Negro Day’. Hij belandt in de gevangenis en wordt verliefd op Penny. 

'Hairspray' wordt alleszins een leuk, nieuw avontuur dat  Lotte en Francisco samen aangaan en daar kijken ze beiden enorm naar uit.

Ik heb de film al ontelbaar keren gezien, het maakt deel uit van mijn jeugd! Kleine Lotte stond al te shaken op de muziek van 'Hairspray'. Het is dan ook fantastisch en een hele eer om dat nu zelf op het podium te kunnen doen en te kunnen delen met zoveel mensen!

Lotte De Clerck


Tickets & info: deepbridge.be

Meest Recente Posts

STAGEPLAN UPDATES

Stay UP-TO-DATE

Ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws uit de Vlaamse Showbizz. Stay UP-TO-DATE!

Bekijk de vorige updates

NIEUWS & EVENTS

In de kijker