Songs kandidaten Eurosong bekend!


Op 14 januari kunnen kijkers, samen met de vakjury beslissen wie ons land zal vertegenwoordigen in Liverpool. Zeven kandidaten brengen tijdens de grote finale het beste van zichzelf. Met welke twee songs nemen de artiesten deel aan Eurosong 2023? Dat werd vanochtend bekend gemaakt via de kanalen van Eén en de VRT-radionetten.

Ameerah‘Armageddon’ en ‘The Carnival’, dat zijn de titels van de twee songs die Ameerah tijdens Eurosong 2023 brengt. Beide liedjes gaan over de universele kracht van aanvaarding. Ze roepen op om jezelf en elkaar graag te zien. Ameerah (artiestennaam van Astrid Roelants) trok naar Los Angeles om er aan de slag te gaan als songwriter met artiesten als Jennifer Lopez, Jay Sean en Dj Tiësto. Haar debuutsingle, ‘The Sound Of Missing You’ stond er in de top drie van de Billboard dance charts USA. En wie weet mag ze met een van haar nieuwe songs wel op het grote podium in Liverpool staan...

ChérineChérine is perfect drietalig, maar haar naam doet het al vermoeden: ze zingt haar nummers in het Frans. Chérine omschrijft zichzelf als een pittige, enthousiaste spraakwaterval en is altijd kleurrijk gekleed. Met ‘ça m’ennuie pas’ neemtChérine je mee in haar kleurrijke wereld en in ‘mon étoile’ ontdek je haar gevoelige kant. Chérine schrijft haar eigen songs en schreef dus ook haar Eurosong-nummers zelf.

LoredanaLoredana droomt luidop van het podium van het Songfestival in Liverpool met ‘Dream In Colours’ en ‘You Lift Me Up’. Twee songs die je niet meer loslaten. Het eerste nummer is samen met internationale songwriters gemaakt, die veel ervaring hebben met het Eurovisiesongfestival. ‘You Lift You Me Up’ daarentegen is een op en top Belgisch product. Loredana maakte naam en faam als zangeres bij 2Fabiola, samen met Pat Krimson. Als duo scoorden ze verschillende hits, maar nu waagt Loredana haar kans solo. Wie weet kan ze zich meteen voor een miljoenenpubliek tonen in mei?

The StarlingsThe Starlings, Tom Dice en Kato Callebaut, brengen naar eigen zeggen in Eurosong 2023 de meest persoonlijke songs die ze ooit geschreven hebben. Kato zag Tom voor het eerst midden in de Eurosonggekte. Hun paden kruisten regelmatig en in 2018 sloeg de vonk over. Hun songs ‘Rollercoaster’ als ‘Oceanside’ rollen dan ook als een golf van liefde over je heen. Het team dat schreef aan ‘Me and My Guitar’, het lied dat Tom Dice in 2010 tijdens de grote finale van het Eurovisiesongfestival bracht, sloeg opnieuw de handen in elkaar voor ‘Oceanside’.

Hunter FallsHunter Falls heeft maar één doel: België vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Daarvoor heeft hij twee oorwurmen klaar: ‘Ooh La La’ en ‘Home’. Hunter Falls brengt melodieuze pop die gekruid wordt door zijn Koerdische roots en de tijd die hij als kind in Zweden en Londen doorbracht. Zijn artiestennaam verwijst naar zijn geloof dat je je dromen moet najagen en niet moet wachten tot dingen in je schoot vallen en naar zijn favoriete seizoen, de herfst. ​

GustaphGustaph wil als queerartiest af van het hokjesdenken. Met ‘Because Of You’ en ‘The Nail’ bouwt hij als geen ander een feestje, want er is geen betere manier om jezelf te zijn. Gustaph reisde eerder al als achtergrondzanger af naar het Eurovisiesongfestival. In 2018 stond hij op het podium met Sennek in Lissabon en in 2021 reisde hij met Hooverphonic mee als de stemcoach van Geike Arnaert naar Rotterdam. Zijn soulvolle stem is nationaal en internationaal gewild.

gala dragotAls zeventienjarige komt gala dragot op voor haar waarden in de twee meeslepende songs ‘emotion ollie’ en ‘t’inquiète’. Gala dragot komt uit een artistiek nest. Haar papa Robert AliajDragot is een van de meest prominente figuren van de Albanese showbizz en een hedendaags kunstenaar. Haar beide ouders hebben haar altijd gestimuleerd om zich te laten inspireren door verschillende vormen van kunst. Ze heeft een grote liefde voor klassieke componisten, maar spiegelt zich ook af aan artiesten als Massive Attack, Björk, David Bowie en Rosalía. Of diezelfde mysterieuze invloeden in haar muziek te horen zijn, is te ontdekken tijdens Eurosong 2023 of nu al via de socials van Eén en op VRT MAX.

Paleis 12


De grote finale van Eurosong 2023 vindt op 14 januari plaats in Paleis 12. Tijdens de liveshow komen we te weten wie er uiteindelijk naar het Eurovisiesongfestival in Liverpool mag. Aansluitend op de liveshow is er een officiële Eurosong afterparty, hosted by MNM, met muzikale Eurosong-kleppers als Sandra Kim, Kate Ryan en ​ Liliane Saint-Pierre. Ook DJ Licious,Laurens Luyten en Jones & I treden op de afterparty op. Tickets zijn te verkrijgen via vrtmax.be/doemee.

Deze artiesten boeken:

contacteer an@stageplan.be

copyright @vrt

Meest Recente Posts

STAGEPLAN UPDATES

Stay UP-TO-DATE

Ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws uit de Vlaamse Showbizz. Stay UP-TO-DATE!

Bekijk de vorige updates

NIEUWS & EVENTS

In de kijker