Margriet Hermans wint zomerhit 2022.


Lekker blijven hangen is door de kijkers van Eén en de luisteraars van Radio2 verkozen tot dé hit van de zomer van 2022. Een ontroerde Margriet Hermans kreeg de Zomerhit-trofee uit handen van Peter Van de Veire, tijdens de grote liveshow op Eén, Radio2 en VRT NU.

Het werd een spannende strijd: wie zou dit jaar met de felbegeerde prijs naar huis gaan? Al dagen werd er veel gegist en gespeculeerd, maar niemand kon het écht voorspellen. Er stonden dit jaar dan ook tien knallers in de finale en verschillenden onder hen werden getipt als kanshebber. Het publiek en alleen het publiek bepaalde wie won. De winnaar was pas bekend wanneer elke stem geteld was.

In 2014 won 2 Fabiola de Zomerhit met She’s After My Piano. Dit jaar maakte Margriet Hermans een cover van Patje en Loredana hun nummer en dat kan het publiek duidelijk appreciëren. Haar Lekker blijven hangen is populair bij jong en oud, al een hele zomer lang. Het werd vanavond in Blankenberge luid meegezongen en heel veel mensen deden ook het leuke dansje mee. En sympathieke Margriet wist het meeste stemmen te verzamelen. Daarmee wint ze Zomerhit 2022. Zo schrijft ze geschiedenis, want het is de eerste keer dat twee verschillende versies van een nummer allebei een Zomerhit winnen.

35 jaar geleden won Margriet Hermans al eens een prijs tijdens Zomerhit. In 1987 mocht ze voor Een vriend de trofee voor beste Nederlandstalige lied in ontvangst nemen. Een paar jaar later, van 1991 tot en met 1994, was ze de presentatrice van Zomerhit. En in 2022 kroont het publiek Margriet als grote winnares van Zomerhit.

foto: VRT

Ik ben zeer ontroerd en ontzettend dankbaar. Dank u wel Vlaanderen, jullie zijn fantastisch

Margriet Hermans


Meest Recente Posts

STAGEPLAN UPDATES

Stay UP-TO-DATE

Ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws uit de Vlaamse Showbizz. Stay UP-TO-DATE!

Bekijk de vorige updates

NIEUWS & EVENTS

In de kijker